• Home
  • Presa
  • Știrea Bravo: Un preot din Teleorman strânge materiale de construcţie pe Facebook pentru un centru social

Știrea Bravo: Un preot din Teleorman strânge materiale de construcţie pe Facebook pentru un centru social

Preotul este iniţiatorul paginii de Facebook „Donează o ţiglă” prin care cere ajutorul oamenilor cu suflet pentru a contribui la ridicarea unui centru social destinat copiilor sărmani din sat. Până la finalizarea centrului unde copiii vor găsi cantină şi sală de lecţii, se fac lecţii la biserică, după slujba de duminică.

Comunitatea din Lada numără 400 de suflete, majoritatea bătrâni singuri sau adulţi fără posibilităţi materiale, care îşi duc traiul din ajutoare sociale.

Cei aproximativ 40 de copii din Lada au găsit un sprijin la bisericuţa din sat, unde preotul Florin Danu ţine, în fiecare duminică, lecţii de gramatică. Părintele şi-a dorit să facă mai mult de atât pentru comunitatea pe care o păstoreşte de câţiva ani. Aşa a luat naştere ideea creării unui centru social pentru comunitate, un centru făcut exclusiv din donaţii. Lângă biserica aflată în construcţie în vecinătatea lăcaşului sfânt, vechi din 1823, părintele a pornit construcţia unui centru social în 2013.

Răspunsurile din partea oamenilor cu suflet nu au întârziat să apară. Oamenii au donat echivalentul în lei a 10 sau 20 de ţigle, fiecare după posibilităţi. Centrul mai are în proiect un cabinet medical, pentru cei care nu-şi permit să meargă la consultaţii contracost, şi vom avea voluntari un stomatolog şi un medic de familie”, a explicat părintele.